§ Snjos Kennel - Australian Cattle Dogs

 

 


Nyheter 2011111222
Så kom det ytterligare ett kanonfint resultat till på årets sista dagar! Sandra var i Sthlm och ställde ut Fire Stick"Dexter" på Nordisk Vinnarutställning och det kunde inte ha gått bättre! Dexter blev BIR & blev därmed också Nordisk Vinnare -11 och kvalade med det resultatet till Crufts! Sandra har redan anmält Dexter dit, så självklart hoppas vi på fint resultat även där! STORT GRATTIS till er! Även lilla Frost On Grass"Furia" var på utställningen i Sthlm och fick ett Very Good, med bra kritik ifrån domaren! Grattis även till Christianne & Furia!

111205
Mycket trevliga framgångar så här i slutet av året & det är delar av F-kullen som står för det! Först var Frost On Grass"Furia" & matte Christianne ute & tävlade agility i Smedjebacken, hon fick sin 2:a pinne i hoppkl.I & blev 3:a! Det såg kanonbra ut!!

Därefter så var Fire Stick"Dexter" med matte Sandra till Norge och blev utställd! Även det gick utmärkt! Dexter fick två nya titlar: NUCH, NOV-11 & blev BIM, snyggDex regerar!

Så till denna helg så tävlade Free Sprit"Fixa" & matte Jenny lydn.kl.III, även det gick utmärkt! Fröknarna fick ett 1:a pris på 265,5 p trots en 0:a på rutan!! Suveränt jobbat!
Stort GRATTIS till er alla tre för härliga framgångar!

Själv tävlade jag & Rusa Elitlydnad igår(4/12), och det gick inte alls! Visst, Rusa var med i matchen & pigg, dock något okoncentrerad. Men det får jag ta på mig, träningen i lydnadsmomenten har inte varit överdriven stor! Så vi tar nya tag framöver!

111111
Så lite uppdatering, tiden går så allt hinns inte med! Jag & Rusa har varit ute på ett par tävlingar sedan senaste uppdateringen och det har gått jättebra!
Först tävlade vi Elitlydnad på hemmaplan 15/10, vi vann klassen och fick ihop ett 1:a pris på 283,5 p. Dagen därpå så tävlade jag KM med både Rusa & Chilra, båda flickorna skötte sig jättebra. Rusa vann och Chilra kom 4:a!
Sedan så hade jag anmält båda fröknarna till skyddstävling i Norrköping 5-6/11, jag var reserv med båda men kom till slut med i Eliten med Rusa! Och det gick kanonbra, vi fick ihop 700,5 p och det är en liten milstolpe att kunna få passera gränsen för 700p!! Det var hela fem hundar som kom över 700 p denna dag! Rusa fick därmed också sitt 3:e cert i skyddet och blev så också Skyddschampion!!
Jag fick en liten klump i halsen över hur duktig hon är och att det kanske var bland hennes sista skyddstävlingar, dels för att hon blir 9 år i maj och för att hon förhoppningsvis får valpar i vår. Sen vill jag spara på henne för skyddet sliter på hundarna! Nu väntar årets sista tävling den 4/12 som är lydnad, där jag hoppas att vi kan få till ett lydnadschampionat!

111009
Vilken helg det har varit! Med otroligt roliga framgångar för hundar ifrån kenneln!
Lördagen började med Mentaltest i Borlänge för fem hundar ur D-kullen och en ifrån F-kullen,detta gick fantastiskt bra! Dinger"Dino" fick 500p, Dorak"Snoris" 379p, Darrk"Brix" 484p, Djanda"Dizza" 477p, Fair Dinkum"Dinky"(underkänd) och Fire Stick"Dexter" 472p!
Hundarna hade kanonfina avreaktioner och alla hade bara positiva minnesbilder! Dinky ville inte kampa med bitstocken och jagade inte lilla bytet, men hade lika fantastiskt snabba avreaktioner & inget som helst kvarstående precis som sina syskon & halvbror! Dinky & Karin ska göra det igen, för kampar gör hon hemma med andra saker!

Idag söndag, blev det ytterligare framgångar! Flaming Arrow"Jeppe" gjorde idag mentaltesten i Finland och det gick utmärkt! Han fick 230p av 300 möjliga och blev därmed också Finsk Utställningchampion!! Senare på eftermiddagen så fick jag nästa positiva resultat och det var Malin & "Brix" som körde appellklass spår och fick uppflytt till lägre klass! Spåret fick de fullt, på budföringen ville han hellre kika på fåglar??!, lydnaden gick bra dock en nolla på hoppet då han tjuvade! Superbra jobbat Malin med tanke på att Brix & du bara jobbat ihop i ca.6 månader!

Kenneln har nu fått 13 st hundar godkända på MT i Sverige & 2 st i Finland. Så småningom när några till har gjort sin exteriörbeskrivning så kan jag ansöka om Korningsdiplom!!
Tack alla goa valpköpare för allt ni gör med era hundar & tack för att ni tog er upp hit och gjorde MT! Jag är så stolt & glad över våra framgångar!

110925
Så en liten uppdatering igen med en framgångsrika & trevliga nyheter!
Först ett Stort GRATTIS till Jenny & "Fixa"(Free Spirit) som har varit på utställning i Sofiero 10/9, det gick utmärkt. Fixa fick Cert, CK & blev BIR!!

Nästa Stora Grattis går till Tarja & "Jeppe" (Flaming Arrow) som idag 25/9 blev godkända på BH-prov i Finland!!

Ett ännu lite Större GRATTIS går till Annica & Elda som idag 25/9 tävlade Elitspår och tog hem sitt första spårcertifikat!! De fick ihop kanonfina 563,75 p trots en pinne borta på spåret och en nolla på framåtsändandet - strålande jobbat av er!!

Jag & Rusa tävlade skyddet i Härnösand förra helgen, det gick också bra. Vi fick vårat andra cert.och vann klassen på 670,25 p, lite strul på en del saker men annars är jag kanonnöjd!!

110904
Helgen passerade med några nya härliga resultat! F-kullen har fått sin första Champion!! Igår hade vi appell & lägre klass spår på hemmaklubben och det gick bra! Sandra & "Dexter" tävlade i lägre klass och fixade uppflyttet till högre klass, trots några missade pinnar i skogen!! Därmed blev även Dexter Svensk Utställningschampion!! Stort GRATTIS Sandra & Dexter!! På appelltävlingen så startade även Malin med "Brix" och de gjorde en kanonfin debut, fast Brix var mer fokuserad på spåret än själva pinnarna! Malin & Brix gjorde iallafall en jättefin lydnad, så nu väntar ytterligare tävlingar i höst! Grattis till en fin debut Malin, den ska du vara stolt över!!

Sen så har skåningarna Dennis & "Gilla" varit på lydnadstävling! Dennis & Gilla fick ihop poäng till ett härligt 1:a pris!! GRATTIS till det!! Jenny & Fixa var förra helgen & tävlade appellspår med vinst & uppflytt!! Kanonbra jobbat, GRATTIS!! Denna helgen tävlade de lydn.kl III & de fick i stort bra poäng på det mesta, men de fick ett par förargliga 0:or på vittring & sättande! Nästa gång blir det nog avancemang till eliten!! Bra jobbat av er!!

Härligt med aktiva valpköpare som gör så bra ifrån sig & som representerar rasen så bra!!

110826
Så har flera veckor passerat igen utan uppdatering, men det har varit otroligt roliga & härliga veckor, om än lite stressade!
Som flera kanske har läst, så kvalade jag & Rusa in till Skyddshundgruppen på Bruks SM 20-21/8! Jag är supernöjd över våran 9:e placering & våra 663,5 p som vi fick ihop! För att göra en histora kort, så åkte vi till High Chaparall på tisdagen & tävlingarna gick lör+sön. Min nervositet var som bortblåst, den anlände först på söndag morgon då planskyddet skulle gå!
Under lördagen körde vi platsliggning, uppletande, spår, avsök & lydnad. Jag är jättenöjd med det mesta utom avsöket där Rusa strulade, sen finns det ju alltid lite småsaker som strular & som kunde gått bättre. På söndagen så gick vi ut i 2:a gruppen, det är alltid omvänd startordning så jag gick ut som nr.7 e.som jag låg på 9:e plats. Det var lite småstrul på civilsändadet o på lite bevakningbitar, men i det stora hela, så gjorde Rusa jättebra ifrån sig i de moment som hon älskar att göra. Blir det lite "match" ja då går Rusa igång!
Det känns fantastiskt kul att som Acd-ekipage ha fått skriva lite rashistoria genom att vara den första som tävlar på ett SM! Jag vill än en gång tacka mina nära & kära, (främst Johnny som trodde på oss som skyddsekipage fr.början), för all träningshjälp, uppmuntran,support, uppbackning & markservice inför, under & efter denna stora händelse i mitt & Rusas liv! Ni vet alla vilka ni är, både ni som var på plats på SM & ni som inte hade möjlighet att vara där!! TACK TACK TACK! Sen böjer jag mig ödmjukast inför älskade Rusa över hur hon är som hund & ras!

Denna helg hade även några F-kullen framgångar. "Fixa" & matte Jenny tävlade appellklass spår, som slutade i vinst & uppflytt! Sen ställdes "Dexter" ut på Gotland, med BIR & CACIB båda dagarna, sen ställdes även brorsan "Jeppe" ut i Finland & blev 2:a bästa hane o fick R-CACIB! Duktiga & snygga hundar! GRATTIS till er alla tre!

110809
Äntligen lite uppdatering! Som vanligt har tiden inte räckt till, trots två veckors semester! Många saker har hänt under dessa veckor.

Det senaste är att de flesta valpar har flyttat till sina nya hem! Två tikar finns till salu för rätt personer, ev.till ytterligare en halvfodervärd, se under VALPAR!!
Kennellägret har gått av stapeln! Tack återigen alla kära valpköpare & vänner för ett roligt & givande läger, trots att jag som vanlig hade fullt upp med allt & lite tid över för att kunna se alla hundar i träning som jag vill! Vi gjorde MH för G-kullen och det gick utmärkt! Båda två gjorde riktigt bra MH! GRATTIS Dennis & Thomas till detta!

Sandra & Dexter har varit på utställning i Ransäter 29+30/7. Dexter blev återigen BIR båda dagarna och fick dubbla CACIB! GRATTIS till snygg Dexters framgångar!!

Valparnas egna sidor & resultat är under uppdatering. Alla valparna är hörseltestade, endast Huldra är ensidigt hörande & resten är fullt hörande! Känns skönt!

Nästa händelse är för mig otroligt stort! Jag & Rusa ska tävla Bruks SM i Skydd! Fortfarande inte speciellt nervös, men vi tränar på & försöker finslipa detaljer. Rusa har precis löpt klart, så precis vad som helst kan hända!
Jag är iallafall oerhört stolt & glad att som första ACD-ekipage ha lyckats kvalificera oss i en gren där uteslutande större hundar tävlar! Vi ska göra vårat bästa!

110719
Rusa blev häromdagen uppmärksammad i lokalpressen Borlänge Tidning! Läs här!!

110718
Valparna är nu sju veckor gamla, på grund av ett par återbud så finns ett par valpar till salu för rätt hem!
Nästa vecka stundar kennelläger med bra träning o god kamratskat! Det blir även MH för G-kullen på fredagen! Vi ses snart!

110713
Gångna helgen så var det Rasspecial för ACD i Skillingaryd! En mycket rolig, trevlig och givande helg där flera valpköpare var med & några kom och kikade! Först Grattis till Dennis & Gilla som premiärtävlade i lydn.kl.I och fick ihop ett 2:a pris på 152,5 p, lite strul på fria följet annars kanonfint, en mkt alert tjej!
Utställningsmässigt gick det bra, "Dexter" blev 4:e bästa hane med Excellent(han är redan fullcertad så certet gick till 5:e bästa hane), hans kritik var kanonbra o domaren Fredrik Norgren gillar verkligen Dexter. Jag ställde även ut Dinger"Dino", även han fick jättefin kritik och bedömningen Very Good, detta har att göra med hans gamla korsbandsskada som gör att han inte rör sig helt korrekt och därav drog ner betyget. Gilla som har ett par tandförluster fick tyvärr precis som några andra hundar med tandförluster ett kraftigt neddrag i bedömningen och fick bara Sufficiant! Dexter & Dino blev även godkända på exteriörbeskrivningen, nu väntar Mentaltest i höst!! Grattis alla tre till väl genomförd helg!

110621
Äntligen lite uppdateringar, hemsidan har krånglat de senaste dagarna.
Vi börjar med mig & Rusa den här gången. Nu är det klart! Vi har som första Acd ekipage lyckats kvala in till SM i Skydd för Brukshundar. För många år sedan fanns en tjej som kvalade in i rapporten via ungdoms SM, men som aldrig kom till start.
Jag är otroligt glad & stolt över att vi tagit oss dit framför allt med en ras som många tvivlar på och som är mycket mindre än de vanliga hundarna som deltar i skyddet & utan sambon o våra andra bra & goa träningskamrater så hade vi inte tagit oss dit! Nu hoppas vi verkligen att allt går bra på vägen fram till SM och att vi kan starta! Väl där ska jag & underbara Rusa kämpa tappert!!

Vidare så har syskonen Fire Stick"Dexter" & Free Spirit"Fixa" varit på utställning. Dexter fick Cert & blev BIR igen, dessutom var han & Sandra med på en halvsida i Dalarnas Tidningar med en fin bild! Fixa var på utställning förra helgen och fick ett Very Good. Hon fick jättebra kritik men behövde mer volym i bröstkorgen & det kommer ju lite med åldern! Grattis båda till resultaten!!

Sen en annan glädjande nyhet. H-kullens pappa Anduk har varit ute & tävlat IPO II(el.VPG II som det heter i Tyskland numera) och fick ihop kanonpoäng på 95-95-96!! GRATTIS fam.Kloth!!

110612
Rusa & jag har återigen tävlat Elitskydd, denna gång på hemmaplan! Det började mycket bra i skogsarbetet, ok lydnad men på skyddet nollade hon några moment i korgarbetet. Ev.kanske några smärtförnimmelser från tävlingen i Rättvik, men under vidare moment så gick hon i princip som vanligt. Rusa visade sig vid tävlingen i Rättvik, ha två rejäla låsningar. En vid bäckenet där högra sidan låg högre upp än vänster och en kraftig låsning strax bakom skuldrorna som är åtgärdat! Nåväl, vi fick ihop Certpoäng igen på 662,75p vilket jag är supernöjd med, värmen var minst sagt tryckande denna dag!

110608
Mer glädjande nyheter har kommit! Gibbs är nu också röntgad och även han fick Hd A/A Ed 0/0 precis som kullsyrran Gilgandra o halvsyster Elda! GRATTIS Thomas till resultatet!!

110605
Återigen har kullsyskonen "Dexter" & "Furia" varit ute på tävling, denna gång 110602. Dexter fick åter Cert & BIR på utställning i Nora och "Furia" & Christianne fick ytterligare en pinne i agilityklass I och är nu uppflyttade till klass II!! Stort GRATTIS, mycket bra jobbat av er!!

110530
Fler saker har hänt under helgen. Jenny & "Fixa" blev godkända i appellklass spår, några försmädliga nollor hindrade dem från ett uppflytt!

Elda har varit på Mentaltest, det gick både bra & lite mindre bra. Elda fick ihop 477 p, men eftersom hon har en extrem kontrollförmåga så låste hon på skytten o fick en 2:a & därmed underkänd! Annars hade hon kanonfina reaktioner & avreaktioner!

"Brix" & "Furia" har varit på sin första utställning. Brix fick "Excellent" men ingen mer, men jättebra kritik, Furia fick Reserv Certifikat!! Grattis till er alla för bra resultat!

Jag & Rusa tävlade skydd i lördags, men jag fick i ett sent skede bryta tävlingen. Rusa visade stelhel på höger bakben & ville inte hoppa in i bilen & hade inget driv i sina steg, men imorgon bär det av till en kiropraktor som ska kolla upp henne. Via telefonbeskrivning tror han att Rusa har en liten låsning i sitt bäcken. Förhoppningsvis behövs bara en liten "kotknackning"!!

110530
H-kullen har anlänt 110529! Fördelningen blev sex tikar (trol.3blå+3röda) och två hanar (båda röda) som kom från em - sen kväll! Mor & barn mår bra och allt gick som det skulle, Chilra är en utmärkt mor!

110526
Så var hela F-kullen Hd röntgad, sist ut var Fears Nothing "Jacko" som fick det utmärkta resultatet Hd A/A! Grattis familjen Rexed för resultatet!!

110525
En dag för sent, men GRATTIS till F-kullen som igår 110524 fyllde två år!

110523
Dexter visade denna helgen(sön) att han inte bara är snygg utan duktig också! Denna gången för uppflytt ur appellklass spår en varm dag i Mora! Grattis igen Sandra & Dexter!!

Annica & Elda har varit ute på sin 2:a Elitspårstävling, de fick ett godkänt resultat på 526,50 p, bra jobbat m.tanke på värmen!! Elda gjorde ett kanonuppletande o fick 9-9,5 i betyg!!

Grattis också till älskade Rusa som i lördags fyllde hela 8 år!! Rusa är oerhört pigg & fin i kroppen så jag hoppas vi får många fler roliga år framför oss!! Hon har ju bra att brås på då både hennes mormor(18 år) och mamma(13½år) fortfarande lever!!

110516
Den här helgen så var det de två kullsyskonen som var ute på olika aktiviteter! Frost On Grass "Furia" & matte Christianne tävlade återigen agility. Denna lördag lyckades de få sin 1:a pinne i hoppklass I och tog en 3:e placering av ca.70 startande! Stort Grattis!
Övriga lopp de körde denna dag gick också bra, med bara fem fel i varje!

På söndagen var det brorsan Fire Stick "Dexter" som var på off.utställning i Gagnef-Floda. Det gick utmärkt, han fick åter igen Cert o blev BIR och till slut BIS 4:a!! Domaren öste lovord över hur snygg & trevlig Dexter är!! Stort Grattis även till Dex & matte Sandra!!

110511
Ännu fler glada nyheter! Gilgandra "Gilla" är röntgad och fick hd A/A ed 0/0!! Härligt, Grattis Dennis nu är det bara att köra på! Förhoppningsvis kommer Gilla att användas i avel i framtiden!

110509
Lite resultatrapportering från gångna helgen!
I lördags 7/5 så tävlade Christianne & "Furia"(Frost On Grass) agilitykl.I igen, och det gick utmärkt! Furia fick sin 2:a pinne och kom tvåa av 72 startande!! De gjorde ytterligare tre lopp under lör-sön i agility & hoppklass I med bara 5+5+10 fel i de loppen!
Kanonbra jobbat och Stort Grattis till hedrande placeringar!

Annica & Elda körde sin elitspårspremiär igår 8/5 och resultatet blev ju som förväntat mycket bra! Med två missade pinnar i spåret(-41p) så fick de ändå ihop kanonfina 539,50 p och fick därmed Certpoäng och en 3:e placering!!Stort Grattis även till er!!
Som "kennelmamma" så kan man inte annat än att vara stolt över att så fina resultat trillar in!

Jag & Rusa, tävlade själva elitskydd i Sundsvall. Det gick också bra även om värmen satte vissa spår på henne, vi fick ihop 675,25 poäng och fick därmed vårat första Cert i skydd. Rusa är därmed den första Acd i Sverige som någonsin fått ett Cert i skydd, vilket jag är jättestolt över! Dessutom så lyckades husse Johnny med sin schäfertik Willners Norma, fixa uppflytt till högre klass skydd, likaså fixade våran goa vän & träningskamrat Marita Röstlund Willner även hon uppflytt till högre klass skydd, med sin Holländartik Arda!! Stort Grattis även till er!!

110428
Idag har Chilra blivit ultraljudad och hon är konstaterat dräktig. Veterinären tyckte sig se minst tre valpar på varje sida! Härligt, nu hoppas vi att allt går bra och att valparna föds som de ska i slutet av maj!!

110421
Först Grattis till D-kullen som fyller tre år idag!! Härlig stor kull som är riktigt bra arbetshundar!
Sen GRATTIS till Sandra & Dexter(Fire Stick)som i söndags 17/4 var på utställning i Västerås. Det gick jättebra, Dexter fick Cert & blev BIR med jättefin kritik, trots att domaren skickade ut de flesta hundarna i olika raser med blåa och gula band!!

Så har jag & Rusa säsongsstartat i Brukset. Först elitspår i Uppsala på lördagen, vilket inte alls gick som tänkt. Rusa tog upp spåret jättebra, men efter en kort sträcka så började hon snurra o vara yvig i spåret. Vi sumpade mycket tid och efter att ha hittat 3 apporter o gjort återgång, så tog jag av henne av spåret.
Under söndagen, så åkte vi till Eskilstuna för at tävla elitskydd. Jag tyckte det kunde vara en bra värdemätare var vi står inför säsongen. Spåret gick bra o full pott men yvigt även här, söket gick också bra, lite olydnad o nåt grunt skick men lite snurr på vindmarkeringarna där också. Sen blev det lydnad vilken gick mkt bra, 273 p, sen till det stora förtretet uppletandet. Rusa vindade redan in ett föremål ifrån linjen o snurrade o letade men fick inte fatt på det, utan bara ett annat föremål sen. Sen för slutklämmen planskyddet så hade jag inte några jätteförväntningar när skyddsträningen varit sparsam under vintern, men Rusa gjorde ett kanonfint skyddsarbete som gav oss en 2:a plats på 672,25 p! Ja, rätt surt med tanke på 0:an i uppletet, men jag är supernöjd med lilla fröken! Men vi ska göra en noskvalserkontroll, e.som hennes nosarbete inte stämmer riktigt som tidigare!

110412
Årets första Bruksresultat har börjat komma in! Stort GRATTIS till Annica & Elda som 9/4 blev uppflyttade till högre klass rapport på kanonbra 529,25 p och vinst! Vi har stora förhoppningar & förväntningar för er som ekipage!! Fortsätter allt att gå så här bra, så vet vi vart ni hamnar! :D
Grattis också till Maria & Brytha "Tuva" för godkänt resultat i elitspår och Grattis till Christianne & Furia som gjorde bra ifrån sig på agilitytävling!

110404
Hurra & Grattis säger vi till Annette & Dino(Dinger) som i helgen blev godkänt Räddningshundekipage!!Vi är så stolta över er!!
Dino är 2:a egenuppfödda hunden ifrån kenneln som blir Räddningshund!

110330
Så har vi varit iväg till Tyskland! Det blev några lyckade parningar emellan Chilra & Anduk, så nu hoppas vi verkligen på ett antal blå & röda små krabater om några månader!!
Vädret var toppen på resan och jag vill rikta ett stort TACK till familjerna Herzlinger & Kloth för att ni tog hand om mig & Chilra så väl vid vårat besök!! Tack även till familjen Simson, Uppsala för att vi återigen fick sovplats innan flygresan!

110321
Denna helgen skördade årets första framgångar! Stort GRATTIS Christianne & "Furia" som körde sin officiella debut i agility & hoppklass I! Det gick alldeles strålande, Brudarna fixade sin 1:a pinne i agilityklassen, det var 64 starter i den klassen och BARA 5 st nollade loppet, de blev 4:a!!
I hoppklass så gjorde de ett suveränt lopp också, men Furia som kom ur den ena tunneln nosade till på en liten kon i bara farten och vips så hade hon hamnat halvvägs under ett hinder, så då blev det fem ynka fel på ett annars kanonfint lopp! Nåväl, de blev 10:a i den klassen och fick rosett, med över 60 startande där också! Vi ser fram emot nästa tävlingstillfälle!

110316
Så har årsmötet för Svenska Australian Cattledogklubben gått av stapeln. Vi tog hem några trevliga priser även detta år! Det blev uppmuntringsplaketter för Rusas Brukschampionat och Chilras Utställningschampionat, samt så blev Rusa bästa sökhund, bästa skyddshund sen tog vi för alltid hem Kennel Coyos och Filifjonkas vandringspris för bästa arbetande ACD, eftersom vi erövrat det fem år i rad!!

Vidare så har Brix fått flytta hem till familjen Simson i Uppsala, där finns ju även bl.a. halvsyrran "Furia". Det är främst dottern Malin som ska träna & tävla Brix och det kommer säkert gå strålande, för Malin är en tjej med hund i fingrarna!!

Sen till det som vi väntat på lite längre än tänkt, Chilra har äntligen börjat att löpa, så nästa vecka flyger vi till Tyskland och hoppas på en trevlig visit som ger resultat om några månader!!

110215
Flera nyheter: Ett några dagar sent GRATTIS till G-kullen som den 12/2 blev 1 år!!

I helgen så hade vi årsmöte på Borlänge BK. Rusa & jag fick med oss fem priser hem! Rusa fick för Bästa Brukshund, Borlänge BK:s klubbtrofé(för bästa totala tävl.resultat under året), Kennel Skogabos vandringspris(för bästa nollkomma på brukstävling - 0,91), Klubbmästare i Bruks samt Föreningsprodukters Vandringspris till Klubbmästare i Bruks. Vi fick även en fin blomsterbukett för att Rusa blev SE BCH under 2010! Får se vad detta tävlingsår kan ge!

Jag & Rusa har även hunnit med en start i Elitlydnad, jag är ganska nöjd trots två förargliga nollor. En i sändade till rutan då Rusa var snabb & la sig precis utanför rutan innan jag hann säga något, samt på fjärrdirigeringen där hon var lite okoncentrerad! I övrigt så låg betygen mellan 8-10 så det var lite snopet! Men tävlingssäsongen har ju bara börjat......

110130
Uppdateringar på flera sidor, se D, F och G kullarna!
Brix har kommit tillbaka från Norge, se under Hundar!
Grattis i efterskott till Coolak & Chilra som häromveckan fyllde 4 år!!

110125
Så har det blivit nytt år! Det gångna året kantades av mycket roliga och framgångsrika händelser för hundar ifrån kenneln, året slutade dock i moll när älskade lilla Brynja fick somna in!
Men nu försöker vi se framåt och hoppas återigen på ett härligt år!

Det är uppdateringar på flera av sidorna främst bilder markerade med en stjärna!
Nyheter 2010

Nyheter 2009

Nyheter 2008

 

Nyheter 2007

 

Nyheter 2006

 

Nyheter 2005
 

 

©Elisabeth Thorstensson 2006