Nyheter 2010101227
Åter ett par resultat så här i slutet av året! Det var tre Snjoshundar som var anmälda till Stockholmsutställningen 101219, Dexter, Dorak & Chilra.
Det gick bra, Dorak blev 2:a bästa hane, fick Cert & CK! GRATTIS Ylva!!
Chilra blev 2:a bästa tik & fick CK & R-Cacib. Dexter som fick utmärkt kritik, hade tyvärr dragit på sig vattensvans o kunde inte lyfta svansen vilket självklart drog ner helheten! Men vi vet ju hur snygg han är så det är bra att komma igen nästa utställning Sandra!

101129
I helgen så kom det positiva nyheter igen. Pia & Djanda"Dizza", har varit o tävlat lydnad i Nacka Cup. Det gick kanonfint, Pia & Dizza vann sin lydn.kl.II grupp på fina 178p och kom 5:a totalt i hela Cupen! GRATTIS & snyggt jobbat, ni kommer att bli giftiga på lydnadsplanen när allt går som matte vill! ;))

101122
Så kom sorgens dag. Älskade lilla B(Brynja)har idag fått somna in. Brynja har inte mått bra sista tiden och med bl.a. hennes stora tumöroperation och en gammal skada i fronten som var svårrehabiliterad så valde fam.Simson att låta Brynja somna in. Brynja har alltid varit en superaktiv hund och livet som soffhund hade aldrig fungerat för henne!
Tack Stewe, Christianne, Malin, Pontus & Rebecca för att ni tog er an lilla B och gjorde hennes liv toppen & fyllt med aktiviteter, när hon inte skulle gå som avelshund!
Sov gott älskade vän, vi är många som kommer att sakna dig!!

101121
Helgen har passerat med fler glada nyheter från lördagen!
Darel"Zappa" gjorde korningens mentaldel och han blev godkänd på 385p! Darel är en ganska så bestämd herre och köper inte vilken hantering som helst, men han hade mycket bra reaktioner o avreaktioner på banan!

Free Spirit"Fixa & matte Jenny tävlade lydn.kl II och fick 160 p och ett 1:a pris!

Slutligen så ställdes röda faran Gilgandra"Gilla" ut för första gången på officiell utställning, hon ställdes mot syrran Elda! Storasyrran fick se sig slagen av Gilla, som kammade hem sitt 1:a cert vid 9 mån.ålder!
Stort GRATTIS till er alla för att ni är så duktiga med era hundar!

101119
Återigen positiva nyheter! Fire Sticks"Dexter" röntgenresultat har kommit, även han fick hd A/A ed 0/0! Grattis Sandra!

101117
Idag har "Furias" röntgenresultat kommit. Det blev hd A/A ed 0/0!! Grattis Christianne o fam.Simson, nu är det bara att hårdköra med agilityträningen!

Brorsan "Dexter" har idag blivit av med sina fula tonsiller, troligen har han gått med halsinfektion ett tag fast det inte sett ut så, nu blir det nog en lite piggare kille som snart kan skälla igen!!

101112
Lite uppdatering från förra helgen. Grattis till Maria & "Tuva" som fick ett godkänt resultat i Elitspårspremiären! Nu är det bara att ladda om för nästa säsong!

Jag & Rusa tävlade elitskydd i Norrköping, Rusa gick både bra och lite sämre i vissa moment. Hon är på väg in i löp, så därför är hon lite kluven i vissa saker. Uppletandet nollade vi, hon vindade in flera föremål med plockade inte upp dem, spåret var yvigt men gick ok, söket gick bra men olydig, lydnaden lite ofokuserad. MEN Rusa går in och gör tävlingens bästa skydd av nio elitekipage!! Hon gick helt suveränt bra! Jag är jättenöjd med detta, men tyvärr var det för många poäng borta på de andra momenten för att det skulle bli toppresultat. Men vi vet att det finns där!

101030
Så har Ocean blivit röntgad, resultatet blev hd C/C och ed 0/0, lite tråkigt men Ocean lär förhoppningsvis inte få några större problem av det!

F-kullens MH är inlagt, gå in på Kullar/Resultat - F-kull- Resultat - klicka på MH eller
klicka HÄR!


101018
Vilken framgångsrik helg!! Under lördag 16/10 så hade vi lydnadstävling I-Elit på Borlänge BK. Av alla startande så var det fyra startande Acd i tre klasser! Måste vara nytt rekord. Jag & Rusa körde Eliten m. fyra andra ekipage. Rusa gick kanon sånär på vittringspinnarna som hon inte såg bland alla löven & i princip fick köra uppletande på & fick betyg 6 på. Vi fick ihop 287 p och ett 1:a pris som även blev klassvinst!

Annica startade Elda i kl.II av 11 ekipage, även de vann sig klass på fina 177,50 p och ett 1:a pris!

Sen så startade Sandra & Dexter och jag & Chilra i klass I! Det var en delad platsliggning och det som händer ganska ofta i kl.I var att en rottishane går fram till Chilra som han spanat in, han nosade länge o väl, Chilra låg kvar + att jag på kommando sa åt henne att ligga. Ytterligare en schäfer sprang fram, men då tyckte nog Chilra det var nog och gav rottisen ett tjuvnyp i sidan och kom sen mot mig. Platsliggningen fick göras om & då var det bara Chilra & Leia(fam.Sivermans ena aussietik) som fick lägga om. Det gick bra. Lydnaden gick också ganska bra, det visade sig att vi fick ihop 177 p och ett 1:a pris som även slutade med klassvinst. Sandra & Dexter fixade i sin tävlingsdebut också ett 1:a pris och slutade som 5:a!!

Vilken dag, 4 av 4 kohundar får sina 1:a pris och så blir det klassvinster i de klasser vi startade i!! INTE ILLA! GRATTIS Annica & Sandra till välförtjänta 1:a pris!!

Under söndagen så hade vi KM i Bruks & Lydnad på klubben. Jag var trött efter lördagen då jag även jobbade på kvällen, så det var tur att jag bara startade Rusa & Chilra i Brukset. Chilra tog upp spåret bra, men var lite yvig och kom fram till 1:a apporten, jag valde att bryta tävlingen där men fortsatte att spåra klart vilket Chilra gjorde toppen! Jag får nog ta på mig det mesta toket som hände på spåret där!
Sen var det dags för Rusas spår, hon är ju en väldigt spårnoga hund och var så även här, så vi körde plats o lydnad när vi kom till klubben. TYVÄRR gjorde Rusa som på skyddstävlingen. Hon hade rullat över på rygg, sprattlat med benen i vädret, satt sig upp, ställt sig upp och lagt sig exakt på samma ställe och i samma ställning som när jag la henne!! Lilla juvelen, fick då 0 i betyg på platsen, med en liten irritation och tilltagande trötthet & huvudvärk så fick lydnaden gå som det ville. Men Rusa gjorde 247 p utan platsen(30 p borta), sicken liten brud!! Förväntade mig inte att vinna i år igen, men det gjorde vi!!! Så nu blev Rusa KM i Bruks för 2:a året i rad!!

101007
Äntligen i cyberrymden igen efter ett datahaveri där Windows slutade fungera! Vill att alla återsänder sina mailadresser till mig, då adressboken raderades!!! Många saker har hänt sedan vecka 33 då vi hade kennelläger, det var den veckan datorn pajade oturligt nog! Här kommer en del av vad som hänt:
Vi hade kennelläger vecka 33 där det var en stor uppslutning av Snjoshundar + andra vänner&bekanta(mer kommer i galleriet), under lägerveckan så gjorde 6 av 7 valpar i F-kullen MH med bra resultat! Även detta år hade vi långväga gäster ifrån Finland, Danmark & Norge! Veckan började med regn men det blev kanonbra hundträningsväder! TACK igen ALLA ni som kom och gjorde veckan så bra och TACK igen till er som hjälpte till på MH:t, ingen nämnd ingen glömd! Ser framemot nästa års läger!

Flera av hundarna har varit på utställning, Dexter har tagit två cert senaster månaden& blivit BIR samt även slagit två Ch.hanar på Gotland!

Ocean har varit på utställning och tagit sitt 1:a svenska cert!

Syskonen Bita & Jeppe är röntgade med hd B/B ed 0/0!

Dinga & Maria har som andra Snjosekipaget blivit godkända på det inofficiella vallanlagsprovet för Acd!!

Annica & Elda har blivit uppflyttade till elitklass spår, detta innan Elda hade nått 2 års ålder!!

ETT STORT GRATTIS till ER ALLA för kanonfina resultat och för att Ni är så aktiva med era hundar!!

Och slutligen så har Rusa blivit SE BCH efter ett mycket bra spårresultat i Mora, vi gjorde även en riktigt bra skyddstävling på 678,75 p med snöpliga 1,25p fr.Cert!! Rusa är 3:e Acd:n i Sverige som genom tiderna blivit Brukschampion, lilla goa & duktiga RusaBusa!

100814
Så har det varit ett par tävlingar, dock inte så framgångsrika! Förra helgen 100807 var skyddstävling i Falun, där vi startade med spåret. Rusa tog upp spåret bra men fann ingen av pinnarna i spåret utan bara slutapporten(3+1). Hon spårade jättefint, men jag han springa runt spåret ett varv till, fortfarande inga pinnar i spåret! Och med bara en slutpinne så är det noll i betyg!! Jag valde att bryta, då 80 p var borta. Körde ändå på Rusa en 3:e ggn på spåret och körde även uppletande efter 1:a vinkeln, men ingen apport!! Man kan fundera ihjäl sig, men svaret kommer jag aldrig att få om varför det gick så där!

Idag 100814 körde vi elitspår i Avesta, Rusa gjorde ett klockrent upptag men missade en apport i spåret. Vi var sist ut i startfältet, så det blev lite väntan innan lydnaden. Det blev oerhört varmt ute på lydnadsplanen under tiden, men Rusa gjorde en bra lydnad men nollade skallet igen!! Hon får en "låsning" vid tävling o frustar, nyser o bara småskallar vid kommando! Nåväl, det sämsta betyget förutom det var 8/8,5 och slutsumma på lydn.blev 257,75 något jag är nöjd med. Vi avslutade dagen med uppletande. Rusa var mycket pigg trots värmen, men i uppletandet ville det sig inte alls!! Hon fann bara 1 föremål trots att hon jobbade på bra i rutan, hmmm vissa saker förstår man INTE! Nåväl det blev en 7:e plats och certpoäng på 526,75. Jag är oerhört nöjd med Rusas jobb, men ibland känns det som man vill ha lite tur också! Vi vet ju att det kan gå jättebra! Bara att försöka analysera, bita ihop och komma igen!!

Nästa vecka stundar kennelläger med MH! Räkna med hårdträning hela veckan! Ska bli riktigt kul!

100729
Äntligen lite uppdatering! Förra veckan körde vi en rundtur i Tyskland, tanken var bl.a. att kika om det fanns några intressanta hanhundar för framtida avel! Jag kommer skriva mer om detta någon dag framöver, samt även lägga in bilder i det eftersatta Galleriet. Så till en positiv nyhet och en lite negativ nyhet!

Snjos Blue Free spirit"Fixa" är röntgad med det kanonfina resultatet hd A/A och ed 0/0! GRATTIS Jenny & Fixa!!

Det lite negativa resultatet är hd/ed röntgen på "Dino". Dino fick hd C/B och ed 1/0. Dino slet av sitt korsband i vänster ben för drygt ett år sedan. Det ville sig inte bättre än att Dino fick C i det "skadade" benet och även ed 1 på samma sida. Enligt veterinären så har armbågsfelet uppstått p.g.a att han överbelastat vänster framben efter korsbandsskadan! Lite tråkigt, men Annette är inte orolig för detta, Dino har inga smärtor el.hältor även om han är lite stel i vänster bakben och han fungerar utmärkt i sitt arbete!
Ett stor TACK också till Annette och Kai som lånade ut sovplats till oss på vår hemresa till Sverige!

100704
GRATTIS säger vi till Annica & Elda som i lördags 4/7 var på utställning igen, Elda fick sitt 2:a raka Cert, domare var Andrew Brace!!

Vi gratulerar även Edwin De Vries & Bora, Nederländerna som i helgen deltog i Världsmästerskapen för Räddningshundar i Tjeckien!! Mycket bra jobbat av er, första Snjoshunden på ett Världsmästerskap!!

100627
Idag Gratulerar vi till den suveräna B-kullen som har hunnit att bli hela 5 år gamla! GRATTIS på födelsedagen!!

Förra helgen 100619 så var "Dexter" på utställning här hemma i Borlänge. Han fick ännu ett bra resultat med 1:a HP och jättebra kritik, domare Zorica Salijevic. Grattis igen Sandra!!

100613
Utställningsframgångarna för F-kullen fortsätter! Idag så var Fire Stick"Dexter" på Sv.Vinnarutställning i Avesta. Domare Fredrik Norgren ansåg att det var en mycket lovande juniorhane. Det kunde knappast ha gått bättre. Dexter blev 2:a bästa hane av 5 hanar och fick CK & tog sitt 2:a Cert!! STORT GRATTIS Sandra!! Se bilder & kritiken på Dexter & Sandras egen hemsida!

Igår 100612 så var Falling Snowflake"Ocean" på utställning i Vännäs, Ocean fick 1:a HP och bra kritik ifrån den belgiska domaren!GRATTIS än en gång Camilla! Nu väntar bruks & lydnadstävling framöver för matte Camilla & Ocean!!

Förra helgen 100606 så var även brorsan Flaming Arrow"Jeppe" också på utställning! Det gick också alldeles utmärkt! Jeppe fick även han sitt 2:a Cert och blev BIR!! GRATTIS Tarzan & Anna!!

Så lite info.om Rusas hälsoläge! I torsdags var hon hos en massör för att hon inte känts bra. Rusa visade sig ha en rätt så rejäl inflammation i fästena runt kotorna vid ländryggen, känningar i korsbenet höger sida och höger bog för att hon avlastat fel! Rusa går nu på ett Rimadylliknande preparat i 10 dgr för att häva inflammationen! Så nu blir det inga tävlingar förrän i slutet av juli/början av augusti! Vi hoppas ju självklart att hon blir helt återställd, så vi kan träna o tävla snart igen. Hon börjar redan piggna på sig, även om hon såg lite drogad ut häromdagen! ;))

100608
Vi börjar med de senaste nyheterna! Idag kom Fair Dinkums "Dinky" röntgenresultat, även det blev hur bra som helst hd A och ed 0!! Kan det bli bättre! GRATTIS Karin & Dinky!!

I lördags 100606 så gjorde Free Spirit"Fixa" sin debut i utställningsringen! Och vilken debut sen! Fixa fick CK, Cert, BIR och blev i tillslut även BIS 4:a i en grupp på 13 hundar! Kritiken var jättebra ifrån domaren Birthe Larsen-Rosvall! GRATTIS Jenny & Fixa, ser fram emot eran fortsatta tävlingkarriär i lydnad & bruks!

Jag & Rusa har varit ute på två spårtävlingar i helgen, jag kan absolut inte klaga på Rusa som spårhund, hon gör ett helt suveränt jobb! Omständigheterna har varit mkt krävande i helgen med kruttorra marker & galet mkt pollen där hundarnas nosar antog färgen gul istället! I lördags var det två grupper om 10 i varje. I båda grupperna bröt 4 ekipage på spåren, Rusa går just nu inget bra i lydnaden och känns fortfarande lite hängig efter löpet. I söndags så var vi två grupper om sju i varje. I min grupp var jag den enda som tog oss runt spåret, tyvärr 2 min över tiden, men spårade gjorde hon. Flera hundar hade problem att ta sig ur upptagsrutan och flera tappade spåret bara efter någon pinne och hittade inte tillbaka!
Men något stämmer inte med Rusa, hon kryper inte lika friktionsfritt som hon brukar, tempot är lägre i inkallning och det finns en liten orenhet i hennes rörelser, så på torsdag åker vi till en massör som får gå igenom henne! Tror att hon kan ha fått en liten kotförDskjutning efter smällen i modprovet för en dryg vecka sedan! Typiskt men Rusas väl är viktigare än alla tävlingar, säsongen har ju bara börjat så vi kör på sen när vi vet om och vad som ev.är fel!

100531
I lördags 100529 så tävlade jag & Rusa lägre klass sök. Det gick jättebra, trots att hon är loj efter löpet. Vi gjorde ett bra lydnadsprogram på 283,75 p och fick 8 i sökbetyg & 9 på budföring då Rusa gärna ville sitta kvar hos mottagaren! Vi vann och fick uppflytt på 527,75 p! Trist nog gjorde Rusa lite illa sig på ett skyddsfigurantprov under söndagen i modprovsmomentet, med lite haltning som följd. Förhoppningsvis är det bara en lindrig sträckning, så veckan får utvisa om det blir någon spårtävling till helgen!

100524
Grattis till F-kullen som fyller 1 år idag!!

Brynja med lillmatte är inne i en framgångsvåg nu! I helgen for de till Avesta, i strålande solsken på lördag 100522 så tog de sin 3:e pinne i Agilityklass I och blev därmed uppflyttade! På söndagen 100523 i hällande regn och en plan som mer eller mindre var en leråker, så tog de sin 2:a pinne i hoppklass I! Helt suveränt!! Grattis igen!

Jag & Rusa startade elitskydd i Östersund i lördags, men Rusa var riktigt loj efter sitt löp, så vi körde lydnaden, spåret och uppletande. Efter uppletande då hon varken verkade vara fysiskt el.psykiskt i form så bröt jag tävlingen! Hon gjorde vad hon kunde med tanke på de troliga hormonstörningarna efter löpet! Det blir fler tävlingar framöver!!

100521
Grattis älskade Rusa på 7-års dagen! Hoppas vi får många mer aktiva år tillsammans!

100518
Hurra, fortsatta positiva röntgenresultat! "Dizza"(Djanda) är röntgad med Hd A och Ed 0!! Grattis Pia!!

100513
Ännu ett positivt besked,"Brix"(Darrk) i Norge är nu röntgad, resultatet blev Hd B och Ed 0! Härligt, Grattis Irene!

100510
Brynja är inne i ett riktigt flyt nu oavsett om det är med husse eller lillmatte! I helgen så tävlade Malin agilityklass o hoppklass med Brynja. Under lördagen 8/5 så kom de 2:a och fick sin 2:a pinne i agilityklass, som grädde på moset så tog de under söndagen 9/5 sin 1:a pinne i hoppklass och kom på 5:e plats!! Ni är suveräna - GRATTIS!!! Grattis även till stormatte Christianne som med sin Tilda som tog sin 2:a pinne i hoppklass 2!!

Så kom första lydnadsresultatet för F-kullen, lilla Free Spirit "Fixa" och matte Jenny, tävlade lydn.kl.I 8/5 och fick fina 167 p trots ett nollat läggande som är favoritmomentet! GRATTIS Jenny & Fixa, superduktigt gjort!!

Dinger"Dino" som bor i Danmark, har varit ute på sin 1:a utställing, han fick jättebra kritik och fick Very Good, domare Rodi Hübental, Sverige tyckte bl.a. att Dino kunde vara bättre utvecklad för sin ålder!! Hmm, han är inte två år och rätt så kraftig! Ja ja, tack Annette för att du gjorde det, men jag tror Dino kan gå riktigt bra på framtida utställningar även om det inte tillhör favoritsysselsättningen för dem!
Dino och Annette har även startat sin första Rallylydnadstävling, vilket gick bra. De fick ihop 82 p. Dino har fått prova på att valla får tillsammans med syster Deera"Xena". Dino uppvisade mycket bra vallningsegenskaper så matte blev mycket imponerad!!

100504
Även den här helgen blev riktigt framgångsrik!! I lördags 100502 så tävlade lillmatte Malin & Brynja agilityklass I och det gick hur bra som helst, Malin & Brynja gjorde ett kanonlopp och kom 2:a av ca 80 startande i klassen och tog sin första pinne! SUPERGRATTIS Malin, du är så duktig!

På söndagen 100503 var det pappa Stewes tur att tävla med Brynja, denna gången i lägre klass spår, och även det gick utmärkt! Stewe & Brynja vann klassen och fick uppflytt till högre klass spår på fina 504,5 p! GRATTIS igen Stewe!! Lilla B är suverän, två uppflytt i olika klasser på en vecka samt en pinne i agility!!

Under söndagen så gjorde även Sandra & Fire Stick "Dexter" debut på officiell utställning i Gävle! Även det gick toppen, Dex fick Cert & BIR!! Dex fick jättefin kritik och domaren Bob Rushton från England påtalade att han gav inte certet till Dex för att han var ensam i rasen, utanför att Dex var ett fint exemplar!! Läs kritiken på hans egen sida! GRATTIS Sandra!!

Darel är röntgad med det bra resultatet Hd B och Ed 0, härligt med det positiva beskedet! Grattis fam.Warnlöf/Fernhagen till resultatet!

Så till det negativa resultatet, Devil's Blue "Sam" är röntgad, han fick hd D och ed 0! Riktigt tråkigt, men med facit i hand så har röntgen inte gått helt riktigt till och ska göras om. De fick ta 8 plåtar innan bilden blev bra, Sam fick ihopbundna ben !!! för att de inte orkade hålla honom ordenligt, dels på grund av hans otroligt muskulösa ben samt att han spjärnade emot trots sederingen! Riktigt trist men förutsättningen för att få rättvis bedömning på höfterna är ju att han i första skedet röntgas riktigt! Så, vi avvaktar o ser tills omröntgen!

100426
Vilken helg!! I lördags 100424 så gjorde Annica & Elda sin debut i lägre klass spår och som det gick!! De kom på 2:a plats och fick uppflytt med kanonfina 506 p trots att de avstod från framförgående och 0:a på budföring, Elda vill ju till skytten! STORT GRATTIS till er för prestationen, med tanke på att Elda bara är 1 ½ år! Vi ser framemot årets fortsatta tävlingar!

Igår 100425 så tävlade Stewe & Brynja sök igen, även här gick det alldeles utmärkt! De blev uppflyttade till högre klass sök på fina poäng! STORT GRATTIS även till er!!
Tack mina duktiga valpköpare, jag är jättestolt över er!

Även jag & Rusa tävlade elitspår i lördags, vi fick ett godkänt resultat. Rusa var inte riktigt som hon brukar men hon ska börja löpa när som helst och då blir koncentrationen inte fullt så bra, vilket framför allt visar sig i lydnaden! Men för att vara årets 1:a tävling så är jag nöjd! Tur att Rusa har duktiga barn som upprätthåller hedern! ;))

100421
GRATTIS på 2-års dagen alla i D-kullen!!

100418
Fortsatt positiva nyheter! Igår 100417 så var Flaming Arrow "Jeppe" på utställning igen, denna gången var den officiell eftersom han har blivit "stor" kille nu. Det gick jättebra, han fick sitt första Cert och blev BIM!! GRATTIS till er! Vilken härlig fortsätting på utställningskarriären!

Även syster Feather Shedding "Bita" har varit på sin första officiella utställning. Det var i Örnsköldsvik, det gick jättebra. Bita fick 1:a HP och jättebra kritik(se hennes egen sida), domare var Yvonne Brink! GRATTIS Carina & Bita!

Så har den stabila fröken Elda varit på MH. Idag 100418 så genomförde Annica & Elda MH:t! Det gick som väntat! En stabil fröken med socialitet, lekfullhet, snabba avreaktioner och en del allvar! Elda fick en 3:a på skotten, skytten var väldigt intressant och hon ville gärna dit men det visste vi sedan innan, så hennes reaktioner på skytten är enbart positiva! Kontrollfreak tror jag det kallas..........GRATTIS Annica, nu är det bara att ladda järnet för tävlingssäsongen!!

100412
I helgen har det hänt saker! Valparna har åkt till sina nya hem och allt verkar hittills fungera jättebra, se deras egna sidor!!

Maria & "Tuva" tävlade i helgen högre klass spår på sin hemmaklubb och vilken start på årets första tävling! De vann klassen och fick uppflytt till Elitspår!! Ett riktigt stort GRATTIS till er, ni är SUPERDUKTIGA!!

Stewe & Brynja körde lägreklass sök och gjorde en bra tävling igen, men tyvärr räckte det inte till uppflytt denna gången men de ligger o nosar på det, så nästa gång!!

Under påskhelgen så ställde Camilla ut "Ocean" i Sthlm, Ocean fick ett 1:a pris
och domaren gav ändå fin kritik, läs på deras egen hemsida!

100330
Fortsatt positiva nyheter på året! Elda är röntgad, resultatet blev strålande! Hd A/A och Ed 0/0!! Så skönt!

Jag & Rusa tävlade Elitlydnad i helgen, Rusa var superalert! Vi vann, men tyvärr blev det bara ett 2:a pris, men jag är jättenöjd. Det har gått lite troll i våra tävlingar i Rättvik tidigare, men nu var det bara några småmissar som jag delvis få ta på mig, samt en ganska så sträng domare! Kändes riktigt kul så nu blir det fler lydnadstävlingar framöver!!

Schäfervalpar födda på Thunhukenz Kennel!
Är du ute efter en bruksschäfer med genuina arbetslinjer?! Klicka här: Kennel Thunhukenz!

100324
Idag har Gibbs & Gilgandra varit på hörseltest, det gick jättebra! Båda är fullt hörande!! Men lilla röda fröken gör skäl för sin färg, hon vägrade att somna och gjorde ALLT för att inte ligga still, men mer envis vinner!

100320
Stort GRATTIS Camilla & Ocean(Falling Snowflake) som idag tog hem CK & Cert på utställningen i Harstad, Norge!! Domare var Monique V Brempt, Belgien! Så kul med tanke på att Ocean bara är 9 ½ månad och det var deras första officiella utställning!

100309
I helgen var det Sv.Aust.Cattledogklubbens årsmöte. Elda blev bästa appellhund 2009, GRATTIS Annica & Elda! Mycket bra jobbat med tanke på Eldas unga ålder. Jag & Rusa erövrade för fjärde året i rad Kennel Coyos & Filifjonkans Vandringspris för bästa arbetande ACD! Vi ska kämpa för att ta hem det även för detta året, då priset isåfall blir vårat för alltid!

100219
100213 tävlade Stewe & Brynja lydn.kl III, några småfadäser gjorde att det inte blev ett 1:a pris, men Brynja var glad & pigg! Det var ju trots allt säsongens första tävling och fler kommer, så eliten är inte långt borta!

Flaming Arrow, har återigen ställts ut med HP o BIR-valp. Domaren hade dessutom en elev med sig, domaren var måttligt nöjd med de övriga hundarna och bad att få se på Jeppe igen, "så han kunde visa eleven hur en riktig Acd skulle se ut". Inte fy skam!!

Vi gratulerar även E & G-kullens pappa "Sinjin" som på G-avkommornas födelsedag, tog hem sitt Utställningschampionat - GRATTIS!!

100214
Idag har det varit årsmöte på Borlänge Brukshundklubb. Rusa & jag fick flera fina priser för gångna årets tävlingar.
Vi fick pris för: Borlänge BK:s bästa Brukshund, Klubbmästare i Bruks, Kennel Skogabos Vandringspris för bästa nollkomma för brukshund på 0,912 p, dessutom så fick jag pris för Chilra som Bästa Utställningshund och Joel & Chilra blev årets nybörjare!! Hur roligt som helst!

100212
Så har de äntligen tittat ut!! G-kullen är här! Hittills har en blå hane och kennelns första röda tik kikat ut! Vi får se om det gömmer sig någon mer! Chilra har skött sig utmärkt och vad gör hon? Jo, hennes temperatur har inte varit under 37 grader, så jag räknade att hon skulle få som beräknat lör el.sön. Hon var lite pipig under em. idag, men inte något speciellt, jag åkte iväg en snabbis till ridhuset och lämnade av saker till lydnadstävlingen klubben har imorgon och när jag kommer hem mindre än en timma senare så har Chilra fått sin hane - i våran säng!! Men vad gör det, Chilra o pojken som var precis rentvättad mådde utmärkt och mindre än två timmare efter det kom den lilla röda dubbelmaskade flickan! Chilra tog knappt i något alls när tiken kom ut! En riktigt hönsmamma är hon som ligger som en boll runt sina små! Bilder finns på valpsidan!

100208
Vilken härlig fortsättning på det nya året! Edwin & Bora i Holland, blev 100207 certifierade i högsta klassen för räddningshundar i ytsök! De har dessutom nu kvalificerat sig till Världsmästerskapen för räddningshundar 2010!! Vi är så glada och stolta över detta, hundar som fungerar till tjänst, tävling & familj!!!

Systrarna "Ocean" & "Bita" har 100207 varit på sin första valputställning. Båda fick 1:a HP, men Ocean slog Bita och blev BIR!! GRATTIS till er alla fyra!!

100128
Äntligen ute på nätet igen efter lite datorhaveri! Grattis igen, säger vi till Tarja & Anna i Finland, som återigen ställt ut "Jeppe"som blev BIR-valp med jättefin kritik, läs på hans egna sida under Kullar!

Chilra är välmående och får en allt rundare mage, till helgen flyttar hon hit innan valpningen!

Schäfervalpar väntas på Thunhukenz Kennel!
Är du ute efter en bruksschäfer med genuina arbetslinjer?! Klicka här: Kennel Thunhukenz!

100118
Trevliga nyheter fortsätter att komma in. Denna gången säger vi Grattis till de två ägarna Tarja & Anna som för första gången har ställt ut Flaming Arrow "Jeppe" för domaren Tapio Eerola. Det gick jättebra, "Jeppe" blev BIR-valp med bra kritik! Se hans egen sida!

100111
Årets andra positiva nyhet! Chilra är konstaterat dräktig! Riktigt roligt, trots att även denna inseminationskull ser ut att bli liten, men med förhoppningsvis lite fler valpar som det ser ut!

100110
Så har årets första positiva resultat kommit! GRATTIS säger vi till Sandra som ställde ut Fire Stick"Dexter" på MyDog i Göteborg idag. "Dexter" fick 1:a HP och blev BIR-valp. Domaren José Vidal, Portugal gav honom jättefin kritik, se "Dexters" egen sida.
Dexter blev sedan i valpfinalen utplockad till en av det 10 bästa valparna med över 40 deltagande valpar, dock inte placerad bland de fem främsta, men otroligt roligt med den framgången!

100108
Nu vänder vi på bladet till 2010, ett nytt och förhoppningsvis lika framgångsrikt år som 2009!
Vi ser fram emot nya valpar, kennelträff, många goda tränings & tävlingstillfällen och annat kul!
 

 

 

 
 

 

©Elisabeth Thorstensson 2006